U3V cyklus A
Cyklus A
1. seme
str: Teorie gastronomie a pohostinství (Ing. J. Kotůlek, Mgr. A. Mišurcová, Ing. J. Vaňková)- Úvod do historie gastronomie a pohostinství (10.10.2018 v 11:00 hod.)
- Základy legislativy v gastronomii (12.10.2018 v 8:30 hod.)
- Výživová doporučení (12.11.2018 v 11:30 hod.)
- Výživa člověka (14.11.2018 v 11:30 hod.)
- Lokální potraviny (28.11.2018 v 11:30 hod.)
- Jednoduchá obsluha (3.12.2018 v 9:15 hod.)
- Složitá obsluha (7.12.2018 v 9:15 hod.)
2. semestr: Užitná gastronomie (Ing. J. Kotůlek, Mgr. A. Mišurcová, Ing. J. Vaňková)
- Technologické postupy (4. února 2019 v 11:30 hod.)
- Zdravá výživa (6. února 2019 v 11:30 hod.)
- Rawfood (18. února 2019 v 11:30 hod.)
- Příprava kávy (25. března v 9:15 hod.)
- Příprava čaje (29. března 2019 v 9:15 hod.)
- Příprava nápojů (10. dubna 2019 v 11.00 hod.)
- Dranžírování (12. dubna 2019 v 8:30 hod.)
3. semestr: Základy vizuální komunikace (Dr. akad. sochař R. Illík)
- Základní pojmy z oblasti vizuální komunikace (20. září 2019)
- Vývoj prostředků vizuální komunikace (11. října 2019)
- Písmo, historický vývoj a zásady jeho používání (25. října 2019)
- Zásady používání písma a dalších symbolů (8. listopadu 2019)
- Jednotlivé druhy tiskovin, specifikace jejich tvorby (22. listopadu)
- Současné trendy ve vizuální komunikaci (29. listopadu 2019)
- Ověření nabytých znalostí, test (6. prosince 2019)
4. semestr: Typografie (Mgr. M. Číšecký)
- Není písmo jako písmo (29. ledna 2020)
- Náhled do historie písma I. (6. února 2020)
- Náhled do historie písma II. (19. února 2020)
- Písmo jako hra významů (6. října 2020)
- Svět fontů (27. října 2020)
- Typografie kolem nás (10. listopadu 2020)
- Písmo jako umění (24. listopadu 2020)
Přednášky budou probíhat v konferenčním sále Knihovny Kroměřížska v 14:00 hod.
Tyto přednášky jsou přístupné pouze přihlášeným posluchačům.