U3V cyklus A

Cyklus A

 

1. semestr: Teorie gastronomie a pohostinství (Ing. J. Kotůlek, Mgr. A. Mišurcová, Ing. J. Vaňková)

  1. Úvod do historie gastronomie a pohostinství (10.10.2018 v 11:00 hod.)
  2. Základy legislativy v gastronomii (12.10.2018 v 8:30 hod.)
  3. Výživová doporučení (12.11.2018 v 11:30 hod.)
  4. Výživa člověka (14.11.2018 v 11:30 hod.)
  5. Lokální potraviny (28.11.2018 v 11:30 hod.)
  6. Jednoduchá obsluha (3.12.2018 v 9:15 hod.)
  7. Složitá obsluha (7.12.2018 v 9:15 hod.)

2. semestr: Užitná gastronomie (Ing. J. Kotůlek, Mgr. A. Mišurcová, Ing. J. Vaňková)

  1. Technologické postupy (4. února 2019 v 11:30 hod.)
  2. Zdravá výživa (6. února 2019  v 11:30 hod.)
  3. Rawfood (18. února 2019 v 11:30 hod.)
  4. Příprava kávy (25. března v 9:15 hod.)
  5. Příprava čaje (29. března 2019 v 9:15 hod.)
  6. Příprava nápojů (10. dubna 2019 v 11.00 hod.)
  7. Dranžírování (12. dubna 2019 v 8:30 hod.) 

​3. semestr: Základy vizuální komunikace (Dr. akad. sochař R. Illík)

  1. Základní pojmy z oblasti vizuální komunikace (20. září 2019)
  2. Vývoj prostředků vizuální komunikace (11. října 2019)
  3. Písmo, historický vývoj a zásady jeho používání (25. října 2019)
  4. Zásady používání písma a dalších symbolů (8. listopadu 2019)
  5. Jednotlivé druhy tiskovin, specifikace jejich tvorby (22. listopadu)
  6. Současné trendy ve vizuální komunikaci (29. listopadu 2019)
  7. Ověření nabytých znalostí, test (6. prosince 2019)

4. semestr: Typografie (Mgr. M. Číšecký)

  1. Není písmo jako písmo (29. ledna 2020)
  2. Náhled do historie písma I. (6. února 2020)
  3. Náhled do historie písma II. (19. února 2020)
  4. Písmo jako hra významů (6. října 2020)
  5. Svět fontů (27. října 2020)
  6. Typografie kolem nás (10. listopadu 2020)
  7. Písmo jako umění (24. listopadu 2020)

Přednášky budou probíhat v konferenčním sále Knihovny Kroměřížska v 14:00 hod.

Tyto přednášky jsou přístupné pouze přihlášeným posluchačům.